Danmark: Arkiv Foto: Karl Otto Tønnessen

Vurderer du Danmark? Dette må du vite

(Agderposten) Color Line opplever stor pågang etter at det ble åpnet for Danmarks-ferie. Men det er fortsatt en del regler som gjelder, og båtreisen blir ikke helt som før.

15. juni åpner grensene mellom Norge og Danmark. Dermed kan man reise mellom landene uten å være i karantene etter hjemkomst. Frem til 15. juni er reglene foreløpig slik at man må i karantene.

– Da nyheten kom om at grensene åpner, var det mange nordmenn som tenkte «endelig». Det merker vi på pågangen hver dag. Folk skynder seg å bestille billetter. Vi skal starte med daglige avganger, men med færre passasjerer for å sikre en trygg reise, sier Nina Moland Andersen, salgs- og markedssjef i Color Line.

Tester passasjerer for koronavirus

Fra 15. juni er det altså slik at nordmenn kan reise til Danmark, men bare hvis man kan dokumentere at man skal ha seks overnattinger i Danmark. Det er ikke lov til å overnatte i København. Ellers kan man forflytte seg rundt i landet. Bekreftelser på overnattinger kontrolleres av dansk politi. Color Line selger for tiden ikke billetter for dagsturer.

Man må være forberedt på at det blir gjennomført stikkprøver for testing av covid-19 ved grenseovergangene.

15. juni starter Color Lines Superspeed med avganger mellom Kristiansand og Hirtshals, med to avganger i døgnet på hver strekning, akkurat som vanlig.

– Vi gleder oss veldig. Mange har ventet på dette, sier Moland Andersen.

Men Superspeed skal ta med seg færre passasjerer enn vanlig.

– Det er for å sikre en trygg og god overfart, med tanke på blant annet å overholde regelen om en meters avstand. Det blir satt opp mange skilt med informasjon om dette på båten, sier Moland Andersen.

Captain Kid blir ikke med

På Superspeed blir det ikke servert buffé i den populære restauranten «Catch me if you can».

– Man kan i stedet velge mellom forskjellige retter som er anrettet på tallerkenen. Det blir et utvalg forretter, hovedretter og desserter. Drikke kan man hente selv, forteller Moland Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Populære Captain Kid blir ikke å treffe på Superspeed, med tilhørende show og rebusløp.

– Nei, han har dessverre måttet reise på ferie. Det blir alltid mye klemming rundt Captain Kid, så vi fant ut at det var best å la han få en pause, forklarer markedssjefen.

Taxfreebutikken skal være åpen som vanlig.

– Men her må man også passe på regelen om en meters avstand, og å unngå å ta på varer man ikke skal kjøpe.

Moland Andersen anbefaler folk å holde seg oppdatert på reiserådene.

– Regler kan endre seg fra dag til dag, så vi ber om at de som planlegger reise oppdaterer seg på myndighetenes reiseråd.