Portalen inn til "Camp Savemyr".
Portalen inn til "Camp Savemyr".

Mange besøkte "Camp Savemyr"

Sist søndag inviterte Lillesand speidergruppe til "Åpen Speiderdag" på Savemyr ved Heldal, og det var mange store og små som valgte å legge søndagsturen til Savemyr i det fine været.

På Savemyr kunne man besøke en ekte speiderleir med lavvoer, kjøkken, bålplass, gapahuk og diverse konstruksjoner. De besøkende fikk også prøve seg på ulike speideraktiviteter langs en aktivitetsløype der speiderne selv stod på postene og instruerte i livlinekasting, orientering, knuter, førstehjelp og naturkunnskap. De nylagde bålplassene og sittebenkene som speiderne har laget for turgåere kom godt til nytte, der gjestene kunne steke medbrakt grillmat. I tillegg kunne man steke sitt eget "eplepinnebrød" med epler fra frukttrærne på Savemyr. Det ble også servert lapper, stekt over bål.

Cirka 17 speidere overnattet fra fredag til søndag for å bygge opp "Camp Savemyr". I løpet av helgen har de bygget portal, tørkestativ, vaskestativ, benker og mye annet som er kjekt å ha når man skal bo og leve i telt og lavvo i mange dager. Ikke en eneste spiker ble brukt ved byggingen, men med riktige surringer og knuter er det ikke grenser for hva man kan bygge av rajer og tau. De eldste speiderne bygget til og med en flåte av trestokker. Det var mye arbeid å sette opp leiren, men det ble også tid til kanopadling, bading og leirbål.

Savemyr er en gammel husmannsplass som ligger langs turstien mellom Heldal stem og Kaldvell, på nordsiden av vassdraget. Savemyr eies nå av Lillesand kommune, og speiderne har fått tildelt 10.000 kr fra Midt-Agder Friluftsråd for å tilrettelegge plassen for turgåere. Speiderne har lovet kommunen å hindre gjengroing av plassen og holde hustuftene frie for krattskog. Dette er et arbeid som blir gjennomført på dugnad av både speidere og foreldre. Trær og kratt som tas ned blir brukt som byggemateriale til speiderleiren.

Lillesand speidergruppe har i dag rundt 30 medlemmer fordelt på tre aldersgrupper. Praktiske ferdigheter innen friluftsliv er en viktig del av programmet, og speidergruppa kommer derfor til å få stor nytte av området på Savemyr, både ved overnattinger og ettermiddagsmøter. I tillegg håper man at alle andre turgåere kan få mye glede av Savemyr som nå er blitt en koselig rasteplass.