Årsmøte skal diskutere klubbfarger

Skal LILs konkurransefarger være blått og hvitt eller sort og hvitt eller kanskje noe helt annet?

Det er ett av spørsmålene som årsmøtet i Lillesand Idrettslag skal avgjøre.

Invitasjon: Lillesand Idrettslag inviterer medlemmene til å si sin mening om klubbfargene. Foto: Lillian Holden

– Det er naturlig at årsmøtet vedtar dette spørsmålet. Saken har vært diskutert i håndballgruppa og fotballgruppa, men vi synes det er riktig at klubbens øverste organ får denne saken til avgjørelse, sier LIL-leder Tor Berthelsen, som håper at flere enn den harde kjernen vil møte opp på årsmøtet onsdag for å si sin mening om denne saken og de øvrige sakene som står på sakslisten.

LIL-leder Tor Berthelsen Foto: Thor Børresen

Lillesand Fotball spilte i fjor i sorte og blå drakter. Dette både for å markere 100 års jubileet og for å markere at LILs fotballgruppe og LFK samlet sine krefter under LIL-paraplyen. Nå er det mulig at jubileumsfargene kan bli permanente, men det er ikke alle like begeistret for.

Saklig debatt

Draktfarger er noe som engasjerer. Håvard Omdal er en av dem som reagerer på at saken kommer opp. Han har startet en avstemning på Facebook-siden «Hva skjer i Lillesand».

– Jeg synes jo at LIL skal spille i blått og hvitt. De er noe vi alle er vokst opp med, sier Omdal som så langt har stor støtte blant dem som har avgitt sin stemme. Han er ikke overrasket over det og sier at det er mange gamle fotballspillere som reagerer på at man skal «tukle» med klubbfargene.

Berthelsen på sin side ønsker ulike meninger velkommen og håper at man på årsmøtet kan få en god og saklig diskusjon og at avgjørelsen som fattes er representativ for klubbens medlemmer.

Andre saker

Det er imidlertid ikke bare draktfarger som skal diskuteres på årsmøtet til Lillesand Idrettslag.

En gledelig nyhet er det at styret innstiller på at treningsavgiften per idrettsgren foreslås satt ned til 200 kroner for barn under 12 år og til 500 kroner for medlemmer mellom 13 og 19 år.

– Takket være gode sponsorer, spesielt Lillesands Sparebank, har vi god økonomi og kan redusere avgiften. Idretten skal være for alle, og da må treningsavgiften ikke være for høy. Vi er stolte av at vi trolig har Sørlandets laveste avgift og dersom vi ser til Østlandet så er det snakk om ti-gangen, sier Berthelsen som ikke regner med at dette punktet vil være omstridt.

LIL har en ordnet økonomi. Fjorårets regnskap er gjort med 49.000 kroner i pluss, og det er også satt av penger til turnhallen som laget hadde håpet skulle være ferdig i fjor, men som i stedet blir klar i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye idretter

Lillesand Idrettslag skal være byens største breddeklubb. På årsmøtet legges det opp til at LILs frisbeegolfgruppe skal slås sammen med Lillesand Frisbeegolfklubb og at Lillesand Brettklubb tas opp som ny undergruppe i LIL.

– Lillesand Skateklubb har skiftet navn til Lillesand Brettklubb og ønsker å komme inn under Norges Idrettsforbunds paraply. I den forbindelse har de tatt kontakt med LIL, noe jeg synes er veldig positivt. Her ligger det også en mulighet for at vi kan organisere seilbrett og snøbrett etterhvert, forklarer Berthelsen, som håper at årsmøtet vil ta imot brettklubben med åpne armer.

Når det gjelder frisbeegolf så har den funnet sin plass i LIL og Holta. Den nye banen har slått svært godt an og Berthelsen mener det er naturlig at all aktiviteten nå samles under samme LIL-paraply.

Valg

På årsmøtet skal det også velges nytt styre. Berthelsen røper imidlertid at han har sagt seg villig til å ta en periode til dersom årsmøtet ønsker det.

– Vi har en valgkomité under Øyvind Mellems ledelse som skal legge frem forslagene til valg på selve møtet, men slik jeg oppfatter det, så er alt i god rute, sier Berthelsen.