annonse

Fem æresmedlemmer i LIL

ÆRESMEDLEMMER: ÆRESMEDLEMMER: Johan Olav Fossli, Tove Michaelsen, Kåre Michaelsen og Eli Bentsen ble sammen med Jørgen G. Bakkemoen utnevnt til nye æresmedlemmer i Lillesand Idrettslag under klubbens 90 års feiring lørdag. (Foto: )

Lillesand Idrettslag markerte sitt 90 års jubileum med aktiviteter i Møglestuhallen lørdag og festmiddag på Beddingen lørdag kveld. Høydepuntket var utnevnelsen av fem nye æresmedlemmer.

Det ble en verdig og god markering av LILs 90 års jubileum. De yngste satte pris på å teste ulike aktiviteter i Møglestuhallen, og spesielt populær var åpen svømmehall.

Den høytidelige delen av feiringen var lagt til Beddingen om kvelden. Høydepunktet der var utnevnelsen av fem nye æresmedlemmer i den spreke jubileumsklubben.

Eli Bentsen, Johan Olav Fossli, Kåre Michaelsen, Tove Michaelsen og Jørgen Bakkemoen har alle vært aktive i LIL gjennom flere tiår både som aktive, men først og fremst som instruktører og aktive på ledersiden av klubben. Alle fem har tidligere mottatt Lillesand kommunes kulturpris for sin innsats og lørdag ble de også hyllet av laget de har nedlagt en formidabel innsats for.

Eli Bentsen

Eli Bentsen har vært aktivt med i Turngruppa i LIL siden slutten av 1950-tallet! Eli startet allerede i 1960 som trener for barneturn. Senere ble det forskjellige grupper som nøt godt av Eli's treneregenskaper. Det var såkalte "nøste-partier og apparat-turn. I 1968 kunne man oppleve jazzgymnastikk og det ble også startet trimparti for husmødre - med Eli som sterkt medvirkende. Eli var selvsagt også sentral da Aerobics nådde Lillesand i 1984.

Siden 1987 har "Eli og damene" vært et begrep i Lillesand. Ved svært mange av åpningsarrangementene under LillesandsDa'ene har Eli stått i spissen for en rekke varianter av turn- og danseinnslag. Hun har også vært involvert i innslag i Borgertoget 17. mai, og var med i oppstarten av LIL-Revyen i 1977. Dette ble senere Lillesandsrevyen og dagens Sanden Revytater.

Eli er blitt kalt Humør-trimmer og har uten tvil bidratt til at folkehelsa i Lillesand er blitt bedre. Hun har vært med på å aktivisere og spre glede og humør. Eli var leder av LIL's turngruppe 1977-1979.
Eli fikk LIL's hederspris i 1986 og Lillesand Kommunes Kulturpris i 2004.

Johan O. Fossli

Johan Olav "Joffen" Fossli har vært trener i LIL's fotballgruppe siden en gang på 1960-tallet. Han har hatt ansvar for alt fra gutte- og jentelag helt opp til seniorlag både på dame- og herresiden.

Han har også hatt ansvar for region- og kretslag i Aust-Agder og senere Agder Fotballkrets. Joffen har alltid vært opptatt av og bidratt til å utvikle gode treningsmiljøer for barn og ungdom.

Han er en kreativ person som stadig så nye muligheter innen for sin idrett. Han var en av initiativtakerne til Sørlandscupen og var også foregangsmann for de første natt-turneringene i fotball.

I 2006 tok Joffen initiativet til å danne seniorgruppa 50 pluss - ei gruppe som har engasjert mange personer og gitt et positivt bidrag til LIL.

Joffen fikk LIL's hederspris i 1984 og Lillesand Kommunes Kulturpris i 1985.

I 2008 fikk han prisen "Årets trenerildsjel". Den deles ut av Norsk Trenerforening og henger meget høyt. Prisen ble delt ut på fjorårets cupfinaleseminar der mer enn 450 trenere fra hele landet var samlet.

Tove og Kåre Michaelsen

Tove og Kåre kom tilbake til Lillesand i 1978.
Begge hadde spilt og spilte fortsatt håndball på toppnivå i Norge.
Kåre påtok seg jobben som leder i håndballgruppa i 1978 og hadde dette vervet fram til 1986.

I 1979 ble Møglestuhallen tatt i bruk, og Kåre startet da opp med håndballskole og her kunne det være med 50-70 på det meste.

Her fikk unge jenter og gutter grundig innføring i håndball, og dette la grunnlaget for at LIL i mange år hadde mellom 10 og 18 lag med i seriespill.

Tove og Kåre har i alle år siden 1978 vært aktivt med som trenere og ledere i håndballgruppa.
Utallige unge spillere har fått grundig veiledning og nydt godt av Tove og Kåre's erfaring og kunnskaper.

I dag er det først og fremst laget Young Ladies som Kåre holder kustus på.

Tove og Kåre fikk LIL's hederspris i 1988 og Lillesand Kommunes Kulturpris i 1991.

Jørgen Bakkemoen

Jørgen har vært aktiv i LIL's fotballgruppe i mer enn 45 år! Han var med på "gjenopplivningen" av fotballen i LIL på begynnelsen av 60-tallet.

Mange husker sikkert Jørgen som keeper på LIL's A-lag, men det er først og fremst som trener og leder Jørgen har satt spor etter seg.

Han var sentral i oppstarten av jentefotballen i LIL, og oppnådde seier med et av jentelagene i Sørlandscupen. Jørgen har alltid vært opptatt av det sosiale rundt lagene han har trent og sett viktigheten av å delta på større turneringer og utvikle samholdet blant spillerne på disse turene.

Jørgen velkjente latter har hørtes titt og ofte og godt humør er en viktig del av det og drive idrett.

Jørgen har hatt en rekke verv i Agder Fotballkrets, og han var leder av LIL's fotballgruppe fra 1986 til 1988.

Jørgen fikk LIL's hederspris i 2001 og Lillesand Kommunes Kulturpris i 2008.


Les mer om LILs jubileumsfeiring i tirsdagens utgave av Lillesands-Posten