Agderposten og Agder Idrettskrets har vurdert de nominerte kandidatene, og plukket ut finalefeltet til årets ildsjelpris for tidligere Aust-Agder.

Stem på din favoritt nå på agderposten.no (én stemme per dag).

Vinneren offentliggjøres under Idrettsgalla Sør i Aquarama i Kristiansand lørdag 5. november. Du kan stemme frem til klokka 12.00 samme dag.

De fem kandidatene til å vinne prisen er:

Agnes-May Boswarva, IK Grane Arendal

«Hun har vært en ildsjel og frivillig i håndballen i ØIF Arendal i mange år, og nå også Grane Håndball. Hun er alltid i hallen, alltid like blid og imøtekommende. Agnes-May er en arbeidsmaur som stiller opp hver gang klubben trenger henne».

Sitter også i styret til sin moderklubb Øyestad IF Håndball med ansvarsområdene arrangement, kiosk og miljørom.

Erling Sagneskar, Valle Idrottslag

«Erling har vært trener og pådriver for langrenn i Valle i 25-30 år. Langrennsmiljøet i Valle varierer i størrelse og entusiasme, men Erling stiller alltid opp om det er én eller 20 på trening. Aron Åkre Rysstad er nok den mest kjente utøveren som har hatt Erling som trener».

Hans Arne Topland, Herefoss Idrettslag

«Topland har i cirka 40 år ryddet og kjørt langrennsløyper på Toplandsheia-Øynaheia til glede for tusenvis av skiglade i alle aldre fra mange kommuner i Agder. Nå har han i en alder av 80 år valgt å overlate løypekjøringa til andre».

PS: I rundt 20 år har Topland hatt betaling for å kjøre løypemaskinen daglig vinterstid, men utenom dette har han lagt ned 8.000 dugnadstimer i nesten 40 år. Alt på sommerstid har vært på dugnad. Juryen (Agder idrettskrets /Agderposten) vurderer det slik at Topland likevel må regnes som en ildsjel.

Nick Savaris, IL Express

«Nick har over 18 år gjort en fantastisk innsats som baskettrener for barn og unge i Grimstad. Han har sett barna og vært en sterk rollefigur for mange av barna med variert bakgrunn. En skikkelig pådriver som sterkt har vært med å skape basketmiljøet i Grimstad. Han har alltid tid, følger opp og har gjort, og gjør en stor forskjell for mange av barna. Nick var med å starte basketball i Grimstad for 18 år siden og holder på som trener enda.

Karin Joyce Mets, Lillesand Seilforening

«Karin er jollemammaen som sammen med ektemannen Dave tok over ansvaret for jollegruppa i LSF, og ble jollemamma til alle barna i foreningen. Hennes varme og tilstedeværelse gjør at både store og små føler seg sett og inkludert på både store og små arrangementer».

Sitatene i begrunnelsene overfor er hentet fra personer som har sendt inn sine nominasjoner.

Agderposten vil presentere ildsjelene hver for seg frem mot Idrettsgallaen.

Fædrelandsvennen avholder egen avstemming for de fem utvalgte kandidatene som kan bli årets ildsjel for tidligere Vest-Agder.

Tidligere vinnere i aust

Jørn Holmestrand (Svermen/ØIF Arendal) ble Årets ildsjel for østre del av Agder under 2021-utgaven av Idrettsgalla Sør.

I 2020 ble Idrettsgallaen avlyst på grunn av korona, mens Otra-ildsjelen Geir Daasvatn vant prisen i 2019.

I 2018 vant Åse Mortensen for sitt arbeid for Arendal og Grimstad Rideklubb.

De øvrige vinnerne fra gamle Aust-Agder har vært Geir Magne Feed fra Otra IL (2015), Jan Jacobsen fra Risør Fotballklubb (2016) og Lena Bjelland Pedersen fra Grimstad helsesportslag (2017).

Tidligere vinnere i vest

Per Magne Sinnes (Sirdal Skilag) ble Årets Ildsjel for vestre del av Agder under fjorårets Idrettsgalla Sør.

KCK-ildsjelen Jon Magnus Dahl vant prisen i 2019.

I 2018 vant Kalle Glomsaker fra Mandal og Halse IL.

De øvrige vinnerne fra gamle Vest-Agder har vært Thor Reidar Toft fra Holum IL (2015), Harry Andersen fra Vindbjart Ski (2016) og Arild Vehus fra Terrengkarusellen (2017).