KRISTIANSAND: Teddy Moen sovnet stille inn på sykehuset i Kristiansand tirsdag formiddag etter lang tids kreftsykdom.

Moen har vært åpen om sin diagnose, og har i flere artikler og podkaster snakket om den uhelbredelige sykdommen han fikk i 2017.

Start opplyser at de vil markere dødsfallet til Moen i forbindelse med kveldens kamp mot Sandnes Ulf på Sparebanken Sør Arena.

– Vi kommer til å spille med sørgebånd, og antakelig blir det ett minutts stillhet før kampen, sier daglig leder Terje Marcussen til Fædrelandsvennen.

Dødsfallet omtales i samråd med familien.

Generalsekretær

Teddy Moen var generalsekretær i Norsk trenerforening, der han også har vært daglig leder de siste 26 årene. Foreningen er i dag en av de største og mest veldrevne i Europa og har over 3000 medlemmer i landet.

Med sine 30 år ble Moen i sin tid tidenes yngste Start-trener da han tok over etter Steve Perryman før 1996-sesongen.

Han var deretter spillerutvikler i NFF Telemark og assistenttrener for Odd i 1. divisjon. Senere har han hatt aktive trenerroller på Sørlandet, blant annet i Våg, hvor han også har vært sportslig leder.

Gullmerke

I begynnelsen av mars fikk han utdelt Norges Fotballforbunds (NFF) gullmerke av fotballpresident Lise Klaveness.

– Han har en fantastisk evne til å se alle og ta alle på alvor, sa fotballpresidenten under sin tale til forbundstinget tidligere i mars.

Moen ble i slutten av mars også utnevnt til æresmedlem i Lillesand, der han spilte frem til han var 20 år gammel og flyttet til Oslo for å studere på Norges Idrettshøyskole.

Moen etterlater seg kone og to voksne barn.

Nedenfor kan du høre podkasten med Moen, som Fædrelandsvennen spilte inn i april: