Odd Gunnar Tveit inviterer for andre året på rad til Steinsland bygdemaraton. Maratonentusiasten skal selv delta. Her fra Svalandsgubben i 2012.
Odd Gunnar Tveit inviterer for andre året på rad til Steinsland bygdemaraton. Maratonentusiasten skal selv delta. Her fra Svalandsgubben i 2012.

Inviterer til bygdemaraton

For andre året på rad arrangerer Frp-politiker og maratonentusiast Odd Gunnar Tveit bygdemaraton på Steinsland.

Fjorårets arrangement, som startet og sluttet på Tveits eget gårdstun på Steinsland, ble en stor suksess. Hele 40 løpere stilte på startstreken og gjennomførte den 42 kilometer lange løypa.

Tveit, som kanskje er mest kjent som en av de mest frittalende politikerne i Birkenes, håper forholdene blir like gode lørdag, da Steinsland bygdemaraton arrangeres for andre gang.

– Så langt er det 25 personer som har meldt seg på. Jeg skal være fornøyd om vi blir flere enn 30.

Tveit har deltatt på over 140 maraton og skal selv løpe lørdag.

– Målet mitt er å fullføre på under tre og en halv time.

Den 42 kilometer lange og temmelig krevende løypa er imidlertid ikke kun for maratonentusiaster. Med tanke på at følgebilen er byttet ut med følgetraktor, er dette et annerledes maraton hvor alle skal føle seg velkomne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I fjor var det noen som gikk rundt løypa og syv stykker brukte mer enn seks timer. Jeg er opptatt av at de som springer litt tregt også kan delta og føle seg like velkomne, sier Tveit.

Livet som maratonarrangør har gitt mersmak.

– Jeg kommer til å fortsette med Steinsland bygdemaraton hvert eneste år fremover.