SA IFRA: Anna Mosby Fuglestad synes det er feil at gutter og jenter forskjellsbehandles på banen. Det har hun bedt Norges Fotballforbund gjøre noe med, og tirsdag møter hun direktøren på direktesendt TV. Foto: Heidi Løland-Andersen

Møter Klaveness på TV2

Anna Mosby Fuglestad møter Lise Klaveness i TV2s God Morgen Norge tirsdag.

Tolvåringen fra Lillesand fikk nasjonal oppmerksomhet etter at Lillesands-Posten i oktober skrev om henne. Da hadde Anna Mosby Fuglestad sendt en e-post til elitedirektør i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, hvor hun påpekte de store lønnsforskjellene mellom kvinner og menn i fotballen.

«Grunnen til at jeg kontakter deg er fordi jeg synes det er urettferdig med de store lønnsforskjellene mellom kvinner og menn. Altfor store. Jeg og pappa har diskutert mye om forskjellene og jeg har lyst til å gjøre noe med det. Forandre på det. Gjøre opp. For hvorfor skal det være sånn at Ødegaard tjener over 21 millioner mens Hegerberg tjener 3,9 millioner? Det er ekstremt forskjell!» skrev hun blant annet i e-posten.

Aftenposten fanget opp saken, og Lise Klaveness svarte. Hun roste Anna for engasjementet, og fortalte at hun kjenner seg igjen i tolvåringens samfunnsengasjement.

– Vi får slike mailer fra tid til annen fra unge mennesker, men denne var særlig velskrevet. Jeg blir bare glad. Jeg skrev selv kronikker fra jeg var 13 år, sa Klaveness til Aftenposten.

Tirsdag møtes de to for første gang. Det skjer i TV2-programmet God morgen Norge.

– Ballen ruller videre. Dette er veldig gøy, sier en stolt pappa Eivind Mosby Fuglestad.