Arrangeres av Høvåg menighet og IL Høvdingen og går av stabelen tirsdag ettermiddag.
Arrangeres av Høvåg menighet og IL Høvdingen og går av stabelen tirsdag ettermiddag.

Nytt Håpløp tirsdag

Et samarbeid mellom Høvåg menighet og IL Høvdingen!

Håpløpet har fått en sterk posisjon i Høvåg-bygda, og mange personer deltar. Dessuten er mange bedrifter med og sponser løpet med enten en sum pr deltaker, en enkeltsum eller premier til de som deltar.

-Dette gjør at vi kan hjelpe og gi håp så det virkelig monner, sier menighetssekretær Anne Berit Repstad.

Hun forteller Høvåg menighet for tredje år på rad har et samarbeid med Misjonsalliansen. Her er familien Wennerberg fra Høvåg misjonærer.

I Ecuador driver de et omfattende arbeid i havnebyen Guayaquil med sine tre millioner innbyggere. Guayaquil er en by med store kontraster mellom fattig og rik. Mange lever i stor fattigdom hvor arbeidsledighet, vold og narkotika er noen av de største utfordringene. Misjonsalliansen jobber derfor i de fattige bydelene nordvest i Guayaquil.

- I deres arbeidsområder er mange naboforhold preget av mistillit og strid. Et stadig økende og alvorlig problem er lettere tilgang til narkotika, og man ser flere barn bruke dette. Det er en stor risiko for jenter å gå ute alene etter skoletid, da de kan bli kidnappet eller misbrukt. Misjonsalliansen ønsker å være med på å bygge styrkede lokalsamfunn. De har fokus på familierelasjoner, idrett med gode verdier, helsearbeid, inkluderende utdanning, forbedring av familieøkonomi, klima og miljø, rettighetsarbeid og brobyggende menighetsarbeid, forklarer menighetssekretæren.

I fjor var det 259 personer som deltok i Håpløpet og løpet kunne overrekke kr. 44 050,-.

IL Høvdingen og Høvåg menighet håper på like bra oppmøte og enda mer penger å sende til Misjonsalliansen i år!

-Så kom deg ut av huset og BLI MED, oppfordrer Repstad på vegne av arrangementskomiteen.