Til topps i Agdermesterskapet

Birkenesgutten Tor Olav Svaland og Lillesandsgutten Per Kristian Gauslaa vant Agdermesterskapet på ski!

Da var vi heldige og fikk snø i år også under Agdermesterskapet på ski på Øynaheia. Rennet har vært utsatt flere helger nå, men endelig fikk vi de forholdene og den snøen som vi har ventet på i vinter. Og føret var helt utmerket. Sola skinte fra en skyfri himmel, and stemningen var helt magisk i naturen. Vi hadde topp snøforhold overalt i løypa, og sporene som var kjørt opp og prepareringen av løypa var ved det maksimale. Det var bare hva vi kunne forvente oss når alt fungerer!

Man kunne velge mellom å gå klassisk eller i fristil. Konkurransen i klassisk startet først, og der var det flest deltakere. Deretter ble det fristil. Løypa var ei runde på 16.5 km.

Vi spurte ut vinnerne av rennet og rennlederen om hvordan gjennomføringen av rennet var.

Tor Olav Svaland (19) Vinneren av klassisk

Tor Olav Svaland: Vant den klassiske delen av Agdermesterskapet Foto: Sverre Larsen

Likte du konkurransen fra konkurrentene?

– Ja, det gjorde jeg. Når man er i form, betyr ikke press fra alle kanter noe. Men du må leve opp til de forventninger som stilles til deg. Jeg konkurrerte som sagt mye med Daniel Hetland i dag, og vi er nokså jevne i trening og konkurranse. Vi går på kretslaget Agder Rogaland. I dag var det nydelig føre og nydelig vær og ingen vind! Helt supert!

Per Kristian Gauslaa (18) Vinneren av fristil

Per Kristian Gauslaa: Vant fristildelen av Agdermesterskapet Foto: Sverre Larsen

Hva var din taktikk for å slå konkurrentene?

– Jeg gikk fort ut fra starten, og så lå jeg alene hele veien. Jeg holdt fokuset oppe hele veien, og tempoet var bra. Så jeg er godt fornøyd!

Kjell Håkedal (65) Rennleder fra Bedriftsidretten på Agder!

Rennleder: Kjell Håkedal og Bedriftsidrettskretsen arrangerte rennet på Øynaheia. Foto: Sverre Larsen

Hva slags forberedelser er lurt å gjøre før dette rennet?

– Det er at man trener nok og jevnt gjennom hele sesongen. Bedriftscupen som vi har hatt i Agder er et godt utgangspunkt, men den har blitt kansellert noen ganger i år på grunn av snømangel. Dette rennet er Agdermesterskapet på ski, og det er et samarbeid mellom bedriftene her på Agder. Det er 11. gang vi arrangerer dette rennet, og vi håper på å fortsette med det! Da må løperne ta nødvendige hensyn til turgåere når de er ute i løypa. For mange er nok dette rennet årets første tur på ski, og det er alltid noe å sette pris på!

Hvordan kommer man seg kjapt til mål?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er ved å smøre riktig, og ved å gå i brukbart tempo på egen hånd. Det er raske forhold her i dag, så tidene vil bli gode! Det synes vi er gøy! Rekorder er til for å slås!