HAUMYRHEITUNNELEN: Fra torsdag kveld skal all østgående trafikk flyttes hit, til den nyrenoverte tunnelen. Foto: Statens vegvesen

Nå kan du kjøre gjennom den nyrenoverte E18-tunnelen

(Agderposten) Fra torsdag kveld skal all østgående trafikk flyttes til den nyrenoverte Haumyrheitunnelen på E18 i Kristiansand.

Siden mai i år er det blitt utført oppgraderinger i det vestgående løp av Haumyheitunnelen, som ligger mellom Rona og Varoddbrua øst for Kristiansand.

Statens vegvesen opplyser i en pressemelding at dette arbeidet straks er ferdig. Torsdag 27. august klokken 21.00 flyttes derfor all trafikk i retning øst inn i dette løpet. Så starter oppgraderingen og utvidelsen av det østgående løp.

I det østgående løpet skal det i tillegg til oppgradering, lages plass til et kollektivfelt. På grunn av denne utvidelsen vil arbeidet ta to måneder lengre tid enn det som var tilfelle for det vestgående løpet.

Etter planen skal begge tunnelløp være ferdige og klare for trafikk i mars 2021, og arbeidene er dermed i rute.

Mens tunnelen er stengt, har trafikken gått via Sømsveien (gamle E18).

Statens vegvesen skrev under kontrakt med Kruse Smith Entreprenør AS for rehabiliteringen av E18 Haumyrheitunnelen i januar i år. Kontrakten er på 106,9 millioner kroner.

Les mer om arbeidene i E18 Haumyrheitunnelen her:

SLIK SKAL DU KJØRE: Vestgående trafikk går fortsatt på Sømsveien (gamle E18), mens østgående trafikk går gjennom den nye tunnelen. Foto: Statens vegvesen
E18-TUNNEL: Haumyrheitunnelen på E18 i Kristiansand, like øst for Varoddbrua, rehabiliteres. Foto: Skjermdump 1881