Mange hadde tatt turen for å se Lillesand Fotoklubbs sommerutstilling på biblioteket.
Mange hadde tatt turen for å se Lillesand Fotoklubbs sommerutstilling på biblioteket.

En mangfoldig utstilling

Tirsdag åpnet Lillesand Fotoklubb årets sommerutstilling på biblioteket. Ordfører Arne Thomassen sto for åpningen og berømmet samtidig klubbens arbeid med inkludering og mangfold.

Over 30 bilder tatt av fotoklubbens medlemmer stilles i sommer ut på Lillesand folkebibliotek. Ifølge initiativtaker og leder av Lillesand Fotoklubb, Dag Auby Hagen, speiler utstillingen et stort mangfold – både med tanke på teknikk og kreativitet.

– Jeg mener utstillingen bærer preg av enda mer kvalitet i år, og man kan se at ulike interesser gjenspeiles i den. Vårt valgspråk er «Vi fanger øyeblikket», og det er medlemmene gode på.

Og mottoet kom til sin rett da ordfører Arne Thomassen ble bedt om å ta bilde av seg selv under åpningen. Til latter fra de fremmøtte måtte han dermed pent stille seg opp etter å ha trykket på kameraets selvutløser.

En inkluderende fotoklubb

Ordføreren var i likhet med publikum svært imponert over utstillingen.

Funksjonshemmede John Tore Kolstad trives i fotoklubbens inkluderende miljø, og ordfører Arne Thomassen skrøt av Kolstads engasjement.
Funksjonshemmede John Tore Kolstad trives i fotoklubbens inkluderende miljø, og ordfører Arne Thomassen skrøt av Kolstads engasjement. Foto: Elise Rønnevig Andersen

– Det var en veldig fin utstilling med preg av høy kvalitet, og det er tydelig at det er mange dyktige fotografer her. Samtidig er det gøy å se det store engasjementet fotoklubben har. Her kan alle være med, og alle blir inkludert.

Han syntes det var spesielt stas å møte John Tore Kolstad, et av fotoklubbens i overkant av 30 medlemmer. Kolstad er lam fra halsen og ned, men det stopper ham ikke fra å være en ivrig fotoentusiast. Med tilrettelegging og hjelp trives han godt i Lillesand Fotoklubb hvor han har vært medlem siden i fjor.

– Jeg synes det er veldig lærerikt å være med i klubben, og den har et veldig godt miljø. Her blir jeg tatt godt imot, og Dag (lederen, red.anm.) er veldig god til å lære fra seg.

Bildepremiering

Under åpningen tirsdag ble i tillegg vinneren av klubbens egen fotokonkurranse kåret. Trond R. Tunheim stakk av med førsteplassen i konkurransen som hadde temaet «Hverdagsliv». De ulike bildene kan ses som fotoshow på skjermen ved bibliotekskranken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lillesand Fotoklubb startet opp med fire-fem medlemmer i lokalene til Cafe Den Siste Glæde. Siden da har medlemstallet passert 30, og klubben er i stadig utvikling med opplæringsaktiviteter, foredrag og kurs. Årets utstilling blir stående til midten av august, og frem til da kan besøkende ta turen innom biblioteket og stemme på sitt favorittbilde. Enkelte av utstillingsbildene vil i tillegg være å se i fotoklubbens lillesandskalender for 2015, som er i trykken i disse dager.