Det var bladet Fotballtreneren som først meldte om dødsfallet til den profilerte treneren, som husket best fra sin tid som suksessfull Viking-trener, da Stavanger-klubben dominerte norsk toppfotball.

Knapp døde natt til onsdag etter noen års sykdom. Han etterlater seg kone og to barn. –Norsk Fotballtrenerforening kondolerer med Tony Knapps bortgang og lyser fred over hans minne, sier NFTs generalsekretær Teddy Moen til bladet.

–Tony var en bauta av en fotballtrener i norsk fotball. Fra sin første jobb som hovedtrener i Viking på slutten av 1970-tallet til han avsluttet som hovedtrener på Staal Jørpeland sitt kvinnelag rundt 2015. Han hadde en lang og innholdsrik trenerkarriere, som startet med at han ble landslagstrener for Island i 1974, etter litt «øving» i Poole Town hjemme i England. Samtidig som han første året som landslagstrener også var trener for Knattspyrnufélag Reykjavíkur, forteller Moen, som var et bindeledd da trenerpersonligheten kom til Sørlandet.

– Da han trengte litt hjelp, ble han i 2010 engasjert som hovedtrener i min klubb, Lillesand IL- Da fikk jeg anledning til å tilbringe enda mer tid med ham. Han var en fantastisk personlighet og venn. Og en pedagog av rang, forteller Moen.