Mario Juric vil lodde interessen for sykkelklubb.
Mario Juric vil lodde interessen for sykkelklubb.

Vil starte sykkelklubb for ungdom

Ungdom mellom 13 til 21 år. Det er gruppen personer Mario Juric ved Sykkelsenteret i Lillesand satser på når han nå ønsker å starte en sykkelklubb.

– Jeg vil invitere barn, ungdom og foreldre til et møte, så vi kan snakke sammen om å starte en sykkelklubb, sier Mario Juric som i utgangspunkt håper dette kan bli en gren under Lillesand Idrettslag. Hvis det ikke er interesse for det, vil han danne en egen forening. Men først vil han lodde stemningen og interessen for å få dannet en sykkelklubb når han inviterer til orienteringsmøte like etter skolestart i august.

Mario Juric var selv aktiv syklist fra han var 16 til 24. At han er butikksjef hos Sykkelsenteret, avdeling Lillesand, har ikke noe med interessen for å danne en sykkelklubb, sier han, og viser også til at han er aktiv i LIL, som trener for 7-åringene.

– Det dreier seg om mitt personlige engasjement, sier Juric.

I klubben vil medlemmene bli tilbudt treningsopplegg, deltakelse i konkurranser, undervisning i trafikkregler, ernæring – det er spesielt viktig for unge som vokser, sier Juric. Og medlemmene vil også få et tilbud om en rimelig pakke med sykkelutstyr.

– Vi legger opp til en helårsaktivitet. Når snøen ligger setter vi i gang innendørstrening. Jeg skal sørge for at treningsrutiner blir holdt.

For å starte en sykkelklubb, sier Juric at han ønsker minst 10 medlemmer, for å komme i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Allerede i mai 2014 planlegger Juric å organisere en tur til Italia for medlemmene. Det er meningen å se på et sykkelritt, og også ha et opplegg med fire dagers trening.

Informasjon om aktiviteter og planer finner man på Facebook: Sykkelsenter Kristiansand avd. Lillesand.

Bak butikken i Jernbanegata finner man et sykkelverksted.

– Her fikser vi nesten alt. Men litt kompliserte ting sender vi til avdelingen vår på Grim i Kristiansand, sier Juric.

Nå når LillesandsDa’ene nettopp er avviklet, ser han at da’ene kan være en arena for sykleklubben neste år.

– Får vi dannet en aktiv sykkelklubb i Lillesand, arrangerer vi sykkelrunder under Lillesands Da’ene i 2014. Da lager vi konkurranserunder både for barn og voksne, slik at det blir en del av programmet, håper jeg, hvis arrangørene er interessert, avslutter Mario Juric.