Nkom er i dag lokalisert på Nygårds jorde. Kontorlokalet er for stort for dagens drift og de vurderer derfor flere alternativer for å effektivisere arbeidshverdagen.

Ansatte-ønsker

De ansattes ønsker er viktig i vurdereringen. I Nkoms interne undersøkelse kommer det fram at flertallet av de ansatte ønsker å bli værende i Lillesand, dersom det ikke lar seg gjøre er Grimstad og Kristiansand andre- og tredjealternativ.

Marianne Øhrn, avdelingsdirektør for virksomhetsstyring- og utvikling forteller at arbeidstakere i Nkom ble bedt om å komme med innspill og rangere Agderbyene Mandal, Kristiansand, Lillesand, Grimstad og Arendal. Mandal og Arendal fikk færrest stemmer.

– Hva våre ansatte mener om lokalisering er viktig for videre arbeid, i tillegg vil vi også forsøke og se på hva våre fremtidige kollegaer vil ha behov for, og sikre gode rammer for Nkoms fremtidige utvikling, også for de neste 20 årene. Det som er helt klart er at vi skal være på Sørlandet. Den endelige beslutningen er det departementet som tar.

Statlige retningslinjer

– Vår nåværende leiekontrakt utløper i 2027. Retningslinjer for statlige arbeidsplasser sier at husleiekontrakten vår må gjennom en anbudsrunde. Det gjelder også dersom vi ønsker å fortsette i det nåværende lokalet.

De jobber med en anbefaling som skal sendes til departementet, som videre vil ta en vurdering for kontorlokalene til Nkom.

– Vi regner med å få sendt det i løpet av februar, understreker Øhrn.

Tilgjengelighet

Videre forteller hun at det er andre hensyn som også må tas med i vurderingen, blant annet kollektivtransport, kostnad og gode kontorløsninger. Målet er å få et sted som er gunstig både på kort- og lang sikt.

– Departementet har siste ord, det eneste vi vet med sikkerhet er at vi blir på Sørlandet, avslutter hun.